1. 2. 2007

 

Ochrana proti spamu: emailová adresa jako obrázek

Pokud potřebujete na své webové stránky uveřejnit e-mail a zároveň ho ochránit před roboty vyhledávajícími adresy za účelem spamování, je tu jedna možnost:

E-Mail Icon Generator
E-Mail Icon Generator

Bohužel jen pro tyto maily (zvýraznil jsem ty známější): AOL, ATT, BellSouth, Bigfoot, Blueyonder, Comcast, Cox, Earthlink, GMail, Hotmail, Live, Lycos, MSN, Mac, Netscape, QQ, RocketMail, Rogers, SBCGlobal, Sina, Spymac, Sympatico, Vip.Sina, Verizon, Yahoo.

Takový obrázek si samozřejmě můžete vytvořit sami, ale proč nevyužít této služby?

Štítky:

Komentáře:
Nahradzovanie e-mailu obrazkom nie je moc vhodne, stazuje to pristupnost, ak adresa nefiguruje ako text, neda sa napr. oznacit a skopirovat do clipboardu, dalej je neviditelna pri vypnutych obrazkoch (nemusi ist len o desktopovy browser, ale mobilne).
A hlavne, obrazkom sa zneviditelni len popisova cast linku, samotny link "mailto:" v html kode ostava nadalej pre spambotov pristupny, takato ochrana je teda uplne k nicomu.

Vhodnejsie a plne funkcne riesenie je obalenie adresy, vratane linku "mailto" do javascriptu, pre spambotov sa stane uplne nepristupna (zatial) a adresa figuruje na stranke i ako text, co je z hladiska pristupnosti daleko vhodnejsie. Je neviditelna sice pri vypnutom javascripte, ale asi ide o mensie zlo, ako nefunkcna kvazi ochrana obrazkom.
 
este som zabudol doplnit, ze na stranke moze byt samozrejme len samotny obrazok s adresou bez linku "mailto", to ano, "ochrana" je vtedy funkcna, ovsem uz nie je funkcne jej priame pouzitie - kliknutie na adresu s naslednym otvorenim mail klienta - teda opat znizena pristupnost.
Riesenie javascriptom tento hendikep nema.
 
Na tohle téma jsem vytvořil stránku s českými poskytovateli freemalů.

A co si myslím o ikonkách? Určite spatna pristupnost, ale od toho jakoby je. Proste pokud vam chce nekdo napsat, tak si adresu opise. Jinak pokud má vypnuté obrázky, zobrazují se přeci atributy alt..A taky je to stylová záležitost ;-)
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka