12. 1. 2007

 

Jak zamezit automatické instalaci Internet Exploreru 7 - IE7 blocker

A jelikož se blíží doba (podle některých zdrojů to má být už v pondělí 15. 1. 2007), kdy bude automaticky na všechny (legální) české instalace Windows XP přes Windows Update nainstalován Microsoft Internet Explorer 7, je třeba si říci, jak tomu případně zamezit.

Toolkit to Disable Automatic Delivery of Internet Explorer 7

Sám Microsoft uveřejnil 103KB utilitku, která se o to postará:

Tento prográmek vlastně neudělá nic jiného, než že do registrů zapíše tyto údaje:

cesta: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Setup\7.0
klíč: DoNotAllowIE70
typ: REG_DWORD
hodnota: 1

Štítky: , ,

Komentáře:
Prečo by to niekto robil?
 
třeba má někdo intranetovou aplikaci, která na MSIE7 nejede, tak než to předělaj, tak chtěj jet na MSIE6
 
další možný důvod, který si dovedu představit: používám Firefox a nechci, aby se mi "cpal" do systému nějaký moloch, jako je MSIE7
 
Primárně je ta utilita určená pro firmy - pokud používají WSUS nebo nějaký management nástroj pro správu updatů, tak se jim tam automaticky IE7 cpát nebude. Ve firmách není možné, aby se uživatelům, kteří s počítačem jen pracují, něco aktualizovalo samo, bez pokynu správce. Jenže ne všude používají centrální správu software, takže tam správci použijí tuto utilitu, aby se jim update IE nespouštěl. Jak už tu někdo píše, tak je potřeba vyzkoušet intranetové aplikace, jestli správně pojedou s IE7.

No a pak je spousta uživatelů, kteří mají jiný důvod, proč IE7 nechtějí - třeba kvůli tomu, že jejich internetové bankovnictví není na IE7 ještě připravené nebo sami vyvíjejí aplikaci, která potřebuje IE6. Mimochodem, IE7 je oproti IE6, který už v XP každý má, menší a rychlejší, takže pokud někdo nemá rád IE, měl by si pořídit právě IE7, je s tím méně problémů než s IE6
 
Taky mě napadá 1 důvod. Když designuju web a potřebuju vědět jesli se to třeba v IE nerozpadne a používám na to IEtab ve Firefoxu. Přeci jenom každej to hned mít nebude to IE 7 tak nevim jesli si to mám nainstalovat... Nešlo by nějak oboje ale IE 7 defaultně?
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka